Showing: 1 - 1 of 1 RESULTS

Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising. If you continue browsing the site, you agree to the use of cookies on this website.

miti si u krijua toka

See our User Agreement and Privacy Policy. See our Privacy Policy and User Agreement for details. Published on May 25, Ceshte toka teoria big bang ndertimi i brendshem i tokes levizja e kontinenteve Nje vezhgim I pllakave tektonike Shkeminjte dhe llojet e tyre.

miti si u krijua toka

SlideShare Explore Search You. Submit Search. Home Explore. Successfully reported this slideshow. We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime. Toka dhe brendesia e saj. Upcoming SlideShare. Like this presentation? Why not share! Embed Size px. Start on. Show related SlideShares at end. WordPress Shortcode. Klarisa Klara Follow.

Published in: Education. Full Name Comment goes here. Are you sure you want to Yes No.Forums New posts. What's new New posts Latest activity. Log in Register. New posts. Log in. Install the app. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding. You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly. You should upgrade or use an alternative browser. Si u Krijua Universi? Thread starter palaccio Data e fillimit 22 Jan A eshte bosh universi?

A ka fund? A eshte i perjetshem apo koha ka fund? Doli nga dicka apo nga asgjeja - ex nihilo? Kosmologjistet kane shtruar kete pyetje qe kur Edwin Huble zbuloi ne vitin qe universi po zgjerohet. Per gati gjysem shekulli, teorija e pranuar ka eshte qe universi filloi nga nje shperthim i fuqishem energjie - Big Bang. Por sot nje teori e re kosmike proposon qe universi eshte nje pjese e vogel te nje hapesire shume-dimencionale dhe te gjere, dmth qe Big Bang eshte vetem nje hap ne zhvillimin e pafundte te krijimit.

Modeli Standart i Sotshem Sipas teorise se Big Bang universi u krijua nga shperthimi i nje pike nxehte, te kondensuar pafundesisht. Brenda nje pjese te shkurter te nje sekonde universi filloi te zgjerohesh teoria e inflacionit. Pas kalimit te miljarda vjeteve galaksite, yjet dhe planetet u krijuan per shkak te ftohjesh se universit.

Sot, Nese universi vazhdon te zgjerohet ne kete menyre, e ardhmja e universit duket e zeze. Yjet do te shpenzojne energjine e tyre, galakxite do te shperbehen, dhe universi do te mbetet i erret dhe pa jete pergjithmone. Kjo teori le shume pyetje dhe nuk shpjegon se si origjinoi Big Bang dhe se cfare eksistonte para shperthimit te madh. Gjithashtu, teoria nuk shpjegon natyren e fushes se energjise misterioze qe ndikon ne rritjen e shpejtesise te universit.

Bandhan zee tv serial cast

Modeli Rrethanor Ciklor Per t'ju drejtuar limiteve dhe paradokseve te Big Bang, kosmoligjistet Paul Steinhardt, profesor ne Princeton University, dhe Neil Turok, profesor ne Cambridge University, perpunuan nje hipoteze te re kozmologjike e cila vendos universin si nje pjese e vogel ne perberjen e gjithesise, shumica e se ciles qendron ne dimensione te tjera qe njeriu nuk mund t'i mendoj dhe pershkruaj, sepse njeriu mendon e shikon ne tre dimensione 1 gjatesi, 2 lartesi, 3 gjeresi.

Universi i jone eksiston ne nje shtrese tre dimensionale e cila qendron afer nje tjeter shtrese, te padukeshme qe eksiston jashte dimensioneve qe njeriu kupton.

Live Fast Die Young

Cdo trilion vjet, te dy shtresat perplasen me njera tjetren dhe si pasoje krojojne nje stuhi energjie te barabarte me ate te Modelit Standart. Ne kete Model Rrethanor universi zgjerohet, ftohet, krijohen galaksite, yjet, dhe planetet deri sa zhvillimi natyror i ketyre objekteve vjen ne fund dhe e le universin bosh.Ta ruaj informacionin? Faqja 0 prej 4 Fillim 1 Ai shkruan bukur, me pelqen veshja juaj, te dua shume etj. Shkenca te ben te shikosh cdo gje qe te rrethon ne nje perspektive te vecante.

Ka edhe shkencetare qe pretendojne se jane ateiste, por ne fund te fundit te dyja c'eshtje besimi jane. Zbulimet shkencore jane edhe zbulime religjoze Misioni i Jezusit ishte qe te vdese per mekatet e botes dhe te predikoje mbreterine e Zotit.

Full stop. Gjithcka tjeter eshte spekulim i ateisteve dhe myslimaneve. Sa i perket teorise se evolucionit Papa ka dhene vetem nje mendim personal te tij per ta mbeshtetur nje hipoteze. Teoria e evolucionit bie ndesh me nocionin Biblik te krijimit sepse teoria e evolucionit pretendon se me evoluimin e krijesave primitive erdhem ne njerezit ne ekzistence.

Papa ketu eshte duke genjyer kur thote se kjo teori nuk bjen ne kundershtim me besimin ne Zot. Papa nuk ia ka haber cfare thote Bibla pasi ashtu sikur per Albo-n e forumit tone Bibla 'eshte thjeshte nje liber sikur secilin liber qe e blen te dyqan'. Nderkaq ne anen tjeter Bibla thote se njeriu eshte krijuar vecmas nga kafshet, ne imazhin e Perendise.

Ceshtja e dyte eshte jo logjike. Cfare i nevojitet Perendise qe te krijoje njehere nje qelize e cila mund te evoluoje ne krijesa parazitore, krimba, peshqi, te dale ne toke e ngadale pas miliona viteve te evoluoje ne njeri. Kjo eshte budallallek dhe cdo evolucionist turperohet se eshte duke pranuar kete pretendim, ata thojne se 'ne nuk e kuptojme evolucionin'.

Pa evolucionin ateizmi nuk ka baze logjike pasi nuk mund te kete krijese pa krijues. Te krishteret nuk mund ta pranojne kete pasi kjo bie ne kundershtim me Biblen. Thene me shkurt, Evolucioni, mohon ekzistencen e Zotit. Beni kujdes, tha Krishti, nga profetet e reme. Eshte koha e fundit, dhe shume profeci, kane filluar te marin formen perfundimtare. Shume do te me theresin o Zot o Zot Religjioni dhe doktrina e tij, ecen kunder Krishtit.

Dhe s'ke si te arsyetosh Papenani pse ju e quani ate te shenjte ose te pa gabueshem! E shikoni se doktrina e juaj fetare bie ndesh me logjiken shendosh?Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising.

If you continue browsing the site, you agree to the use of cookies on this website.

Toka, planeti plot mistere.

See our User Agreement and Privacy Policy. See our Privacy Policy and User Agreement for details. Published on Oct 29, Si u formuan ato?? Zbulimi i ekzoplaneteve ka pasuruar me tej, pa e vene ne dyshim, modelin standart te krijimit te planeteve. Sipas ketij modeli planetet krijohen nga re te dendura pluhuri dhe gazi.

TOKA 4. MARSI 5. URANI 8. SlideShare Explore Search You. Submit Search. Home Explore. Successfully reported this slideshow. We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime. Upcoming SlideShare. Like this document?

Why not share! Embed Size px. Start on.Kur mbaroi misioni i tij, vdiq. Hipoteza e Xhinsit. Ne vitet tridhjete te shekullit te kaluar, anglezi Xhins Jeansofroi teorine e fluksit. Ne nj5e fare mase, ai ngjalli perfytyrimet e Bufonit, te dhena qysh medomethene idene e nje katastrofe kolosale diellore.

miti si u krijua toka

Bufoni supozonte se planetet u formuan nga nje cope e lendes diellore, e larguar prej diellit, kur ky u perplas me nje komete. Xhinsi e zevendesoi kete komete me nje yll gjigand. Ky yll, duke kaluar prane diellit, ka shfaqur nje veprim terheqes aq te madh, sa qe ne diell u formua nje protuberance shume e larte. Por kjo hipoteze, e perpunuar nga ana fizike dhe mekanike, nuk pati jete te gjate. Hipoteza e Shmidit. Ne vitinShmidi dha nje hipoteze krejt te re mbi krijimin e Tokes dhe planeteve e tjere te sistemit tone diellor.

Sipas kesaj hipoteze, Toka dhe planetet e tjere, u formuah prej pluhurit meteoric nderyjor, qe u thith nga dielli gjate levizjes se tij ne hapesiren kozmike.

Hipoteza e Fesenkovit. Ndryshe nga Shmidi, Fesenkovi mendon se dielli dhe planetet qe e rrethojne, jane formuar njekohesisht prej nje mjegullnaje gazoro — pluhurore. Padyshim, idete e Shmidit dhe Fesenkovit, si dhe te shume shkencetareve te tjere, nuk mund te sqarojne gjithe proceset e krijimit te Tokes, por ne to jepen rruget kryesore per perpunimin dhe thellimin e metejshem te perfytyrimeve mbi kete problem.

Your e-mail address will not be published. Botohet nga "Publikime Shqiptare". Kryeredaktor Adrian Thano. September 11, Komento 2 Komente.

Nga ana shkencore, mbi krijimin e Tokes, ka disa hipoteza: Hipoteza e Xhinsit. Me e sakta nga te gjitha duket ajo kinezja, sidomos nqs e ka konfirmuar dhe kryetari Mao. Shiko komentet Komento. Click here to cancel reply. This may take a second or two.They said there would be no charge if I canceled in 30 days. I have spent 4 hours on the phone trying to resolve this dispute. Finally they told me they are not responsible for the lie their sales rep used to sell DIRECTV.

This has been the worse experience I have had with any provider. Helpful Be the first one to find this review helpful Carmen of Syracuse, NY Verified Reviewer Original review: Dec. Well lies lies lies. I woke up this morning and my service was cut off.

I called and of course there is nothing they can do. Me being me I hung up. There was no point in me talking to them anymore.

I plan on sending my boxes back and tell everyone I know that they are bad and their customer service sucks. Helpful Be the first one to find this review helpful Julie of Lincoln, NE Verified Reviewer Original review: Dec.

Rn classes online test

Service was turned off one full day prior. No final bill was ever received. We received 3 emails telling us equipment retrieval kits were on the way and we never received them. I called DirecTV and after waiting for an eternity, was told their policy had just changed and they no longer send out retrieval boxes.

Instead you are to take all equipment to FedEx and they will know what to do with them. We went to FedEx and waited 40 minutes while the FedEx staff figured out how to go about entering each serial number into their system in the correct place in order to ship the equipment back.

When I called to express our confusion over the matter of returning the equipment, the DirecTV person I spoke with (named Lucas) hung up on me. Now I'm trying to get a copy of our final bill. I have made 3 phone calls, the most recent one lasting 57 minutes just to be told that since we are set up to have the bills mailed U. We have been DirecTV customers for several years but never again. Helpful Be the first one to find this review helpful How do I know I can trust these reviews about DIRECTV.

We require contact information to ensure our reviewers are real. We use intelligent software that helps us maintain the integrity of reviews. Our moderators read all reviews to verify quality and helpfulness.

Si u krijua një film…

For more information about reviews on ConsumerAffairs. Jim of Chetek, WI Verified Reviewer Verified Buyer Original review: Dec.

Caracterización fisicoquímica de la miel

After numerous phone calls, I was told eventually that I owed nothing and was actually owed a small refund. Well, the bills kept coming and I kept calling. Now I'm told they have no record of anyone telling me that I owed nothing. I will pay their bill and hopefully I'll be rid of this company. It is no longer worth the hours I have to spend on the phone to try and rectify the problem.Example: "description": "This is a description of my new dataset" fields optional Object Updates the names, labels, and descriptions of the fields in the new dataset.

An entry keyed with the field id of the original dataset for each field that will be updated. Specifying a range of rows. As illustrated in the following example, it's possible to provide a list of input fields, selecting the fields from the filtered input dataset that will be created. Filtering happens before field picking and, therefore, the row filter can use fields that won't end up in the cloned dataset.

See the Section on filtering sources for more details. Each new field is created using a Flatline expression and optionally a name, label, and description. A Flatline expression is a lisp-like expresion that allows you to make references and process columns and rows of the origin dataset.

See the full Flatline reference here. Let's see a first example that clones a dataset and adds a new field named "Celsius" to it using an expression that converts the values from the "Fahrenheit" field to Celsius. A new field can actually generate multiple fields.

In that case their names can be specified using the names arguments. In addition to horizontally selecting different fields in the same row, you can keep the field fixed and select vertical windows of its value, via the window and related operators. For example, the following request will generate a new field using a sliding window of 7 values for the field named "Fahrenheit" and will also generate two additional fields named "Yesterday" and "Tomorrow" with the previous and next value of the current row for the field 0.

The list of values generated from each input row that way constitutes an output row of the generated dataset. See the table below for more details.

See the Section on filtering rows for more details. Example: "description": "This field is a transformation" descriptions optional Array A description for every of the new fields generated.

Dita kur u krijua toka - Hoxhë Sadullah Bajrami

Example: "fields": "(window Price -2 0)" label optional Array Label of the new field. Example: "label": "New price" labels Array Labels for each of the new fields generated. Example: "name": "Price" names optional Array Names for each of the new fields generated. Basically, a Flatline expresion can easily be translated to its json-like variant and vice versa by just changing parentheses to brackets, symbols to quoted strings, and adding commas to separate each sub-expression. For example, the following two expressions are the same for BigML.

Tired pretending happy quotes

If you specify both sampling and filtering arguments, the former are applied first. As with filters applied to datasources, dataset filters can use the full Flatline language to specify the boolean expression to use when sifting the input. Flatline performs type inference, and will in general figure out the proper optype for the generated fields, which are subsequently summarized by the dataset creation process, reaching then their final datatype (just as with a regular dataset created from a datasource).

In case you need to fine-tune Flatline's inferences, you can provide an optype (or optypes) key and value in the corresponding output field entry (together with generator and names), but in general this shouldn't be needed.

Historia e kutisë së Pandorës, si u krijua miti i së keqes

Samples Last Updated: Monday, 2017-10-30 10:31 A sample provides fast-access to the raw data of a dataset on an on-demand basis. When a new sample is requested, a copy of the dataset is stored in a special format in an in-memory cache. Multiple and different samples of the data can then be extracted using HTTPS parameterized requests by sampling sizes and simple query string filters.

That is to say, a sample will be available as long as GETs are requested within periods smaller than a pre-established TTL (Time to Live).

62979 zip code county

The expiration timer of a sample is reset every time a new GET is received. If requested, a sample can also perform linear regression and compute Pearson's and Spearman's correlations for either one numeric field against all other numeric fields or between two specific numeric fields.